Nieuws

Rugbyers Harlequins besluiten met trip naar Engeland

De Harlequins hebben hun seizoen (dat prima verliep) afgesloten met een trip naar de gelijknamige ploeg in Engeland.

De Harlequins hebben hun seizoen (dat prima verliep) afgesloten met een trip naar de gelijknamige ploeg in Engeland.
De rubgyers van Harlequins hebben een prima seizoen gedraaid in de vierde klasse Oost-Zuid. In de winterstop stond Harlequins nog eerste, maar uiteindelijk was Wallaby’s uit Venlo te sterk en werd het een tweede plek.

Oldenzaal – “Het was een fantastisch seizoen”, zegt Peter Reuvers, penningmeester van de club én speler van het eerste. “We speelden zestien wedstrijden waarvan er twaalf werden gewonnen, een gelijk en drie verloren. We wisten beide derby’s tegen the Big Bulls 2 en de combinatie Dragons/ERC’69 zowel uit als thuis te winnen. De thuiswedstrijd tegen hekkensluiter ARC the Pigs 2 wonnen we met maar liefst 144–0!”, aldus Reuvers.

Van nummer drie ZRC Duuvels uit Zevenaar won Harlequins twee keer. In zestien wedstrijden was Harlequins goed voor 846 punten. “Dat is een gemiddelde van bijna 53 punten per wedstrijd”, weet Reuvers. “Een unieke prestatie en een enorme groei ten opzichte van voorgaande seizoenen.”

Ook over de verdediging is hij tevreden. “Maar 140 punten tegen in zestien wedstrijden, een gemiddelde van net geen 9 punten tegen per wedstrijd.”

Reuvers en de zijnen zijn net terug van een trip naar Londen, om er bij te zijn bij het 150-jarig bestaan van profclub Harlequins. In Twickenham Stoop woonden ze de Londense derby Harlequins – Wasps bij. Reuvers: “In het knusse en uitverkochte stadion hing een geweldige rugbysfeer. De professionals van de Harlequins moesten het opnemen tegen de nummer 1 in de Aviva Premiership en wonnen met 32-13. Tim Visser wist een try te drukken vlak voor onze neuzen. De stemming zat er goed in.”

Zelf gespeeld

De Oldenzalers speelden zelf ook een wedstrijd in Londen. Tegen Harlequins Amateurs 1. Voor de wedstrijd werd het Oldenzaals volkslied gezongen. Reuvers spreekt van ‘een heroïsche strijd’ tegen de ervaren Engelsen. “Even leek het alsof we met de overwinning van het veld zouden aflopen. Maar in de slotminuten wisten de Engelsen toch langszij te komen en de overwinning naar zich toe te trekken. De einduitslag was 29-24. Maar de derde helft werd overduidelijk gewonnen door de Oldenzaalse Harlequins.” Al met al zijn er volgens Reuvers ‘positieve authentieke rugbysporen’ achtergelaten in Londen.

Harlequins had in Londen ook een Meet & Greet en trainingssessie met Tim Visser. De Nederlanse winger en Schots international gaf een leerzame training, volgens Reuvers. “Wat voor sommigen toch nog een hele klus was door alle spierpijn van de wedstrijd.’