Nieuws

Harlequins winnen zwaar bevochten derby tegen Rugbyclub The Big Bulls.

Harlequins winnen zwaar bevochten derby tegen Rugbyclub The Big Bulls.

Na een aantal weken rust door de vorst, stond er vandaag weer een wedstrijd op het programma. Na een goede trainingsweek mochten de Harlequins het geleerde weer in praktijk brengen. Waar de Bulls een felle start maakten, hadden de Harlequins een twijfelachtige start in de openingsfase. De Almeloers zaten er boven op en maakten een duidelijk statement. Toch waren het de Harlequins die de overhand kregen en na 25 minuten tot score kwamen, 05 – 00. Het spel ging over en weer en voor elke meter werd hard geknokt. Met snoeiharde tackles van de Oldenzalers werd een tegenscore voorkomen. Hierdoor gingen de Harlequins met een 05 – 00 voorsprong de rust in.

Tijdens de rust werden er een aantal belangrijke speerpunten besproken. De Harlequins moesten gedisciplineerder en in een hoger tempo gaan spelen om van de Bulls te winnen. Ondanks al het harde werk, kwamen de Harlequins weinig in bal bezit en werden ze gedwongen te verdedigden. Na 60 minuten spelen wisten de Bulls toch een gaatje te vinden in de Oldenzaalse verdediging, 05 – 05!

De spanning zat er goed in, maar met een aantal wisselingen bij de Harlequins werden de Bulls teruggezet op hun eigen helft. Het hervormde Bulls team kreeg het zwaar te voortduren en moesten ook noodgedwongen wisselspelers in te brengen. De fysieke strijd met de Harlequins werd voor een aantal spelers van de Bulls te veel, waardoor de Oldenzalers steeds dichter bij de try line kwamen. Vanuit een rommelige situatie was het de veteraan Rudy ter Grote (zijn laatste wedstijd als speler van het eerste team) die zorgde voor balbezit bij de Harlequins, waaruit Harlequin Maurice Lotgerink kon scoren. Met 10 – 05 op het scorebord bracht het eindsignaal bij vele aanwezige supperters een euforische ontlading teweeg.

De Oldenzaalse rugbyers hebben vandaag laten zien dat ze zowel mentaal als fysiek ijzersterk zijn en mede daarom dit seizoen nog steeds ongeslagen zijn.

Foto credits Herman Zandhuis