Nieuws

Eerste kampioenschap binnen handbereik voor Harlequins 1

Met nog vier wedstrijden te gaan hebben de Harlequins hun koppositie verstevigd door een ruime winst op nummer twee NSRV Obelix 2 uit Nijmegen.

De Harlequins zijn dit seizoen nog altijd ongeslagen in de 4e klasse Zuid – Oost, met nog vier wedstrijden te gaan lonkt het eerste kampioenschap voor de Oldenzaalse rugbyers. Eerder dit seizoen winsten de Harlequins met 77 – 17 van Obelix 2 te winnen. Voor aanvang van de return wedstrijd lieten de Nijmeegse studenten een goede reeks zien. Met zes overwinningen op rij stonden de Nijmeegse studenten op een tweede plek.

Vanaf de kick off was het een gelijk opgaande strijd. Obelix kwam snel in balbezit, maar de Harlequins hadden hun verdediging staan als een huis. Toch wisten de Nijmeegse studenten een penalty te forceren, maar wisten deze niet te verzilveren met een schot op de palen.

De Harlequins namen het initiatief, kwamen meer in balbezit en boektenterrein winst. Met goede fasewerk van de voorwaartsen werd er ruimte gecreëerd voor de backs. Met twee perfecte passes kwam de bal op de winger en met een fantastisch inside off load werd de verdediging van Obelix omzeild, 00 – 05. De Harlequins bleven in deze fase in de lead, door meerdere scrums en line-outs van Obelix te winnen. Met sterke loopacties van het gehele 15-tal maakten ze het Obelix erg moeilijk. Hierdoor wisten de Harlequins hun score verder uitbreiden naar 00 – 12.

Het spel werd fysieker en Obelix was op zoek naar meer, door herhaaldelijke overtredingen bij de Harlequins kwamen de Nijmeegse studenten steeds dichter bij de try – line. Een geweldige individuele loopactie aan de kant van de Nijmeegse studenten resulteerde in een try. Wel werd de fysieke strijd voor een aantal Nijmeegse studenten iets te veel en moesten ze noodgedwongen al vroeg hun wissels inzetten. Ruststand 05 – 12.

In de tweede helft waren de Nijmeegse studenten in de eerste minuten zichtbaar scherper dan de Harlequins, waardoor ze een aantal keren het 22-metergebied van de Harlequins in wisten te komen. Met harde lage tackles en een aantal turnovers wisten de Oldenzalers weer het initiatief te nemen. Na een aantal fantastische acties werd er meer ruimte gecreëerd voor de backs en voorwaartsen, waardoor de score al snel uit liep voor de Oldenzaalse rugbyers. De Nijmeegse studenten bleven in de tweede helft maar een aantal keren gevaarlijk door een aantal goede individuele loopacties en slim geplaatste kicks. Met de inbreng van fitte wissels bij de Harlequins moest Obelix het uiteindelijk afleggen tegen de geoliede machine van de Harlequins. Door elkaar positief te coachen en kon het gameplan zonder druk worden uitgevoerd. Dit wierp duidelijk zijn vruchten af, waardoor de Harlequins met prachtig rugbyspel de wedstrijd als ware kampioenen kon uitspelen. Een zeer solide rugbydag voor de Oldenzaalse rugbyers die deze topwedstrijd met 05 – 40 winst wisten af te sluiten.

Op 8 april staat de volgende wedstrijd gepland voor de Oldenzaalse rugbyers, ze nemen het dan op tegen de nummer 6 in de competitie; ZRC De Duuvels1 in Zevenaar. Bij een positief resultaat kunnen de Harlequins op zondag 15 april in Oldenzaal tegen de Dukes uit Den Bosch hun eerste kampioenschap behalen.

Foto credits: Herman Zandhuis