Nieuws

Harlequins maken zich op voor kampioenschap na monsteroverwinning op de ZRC De Duuvels.

 

De Duuvels wisten eerder dit seizoen met een 07 – 07 tegen de Oldenzalers gelijkspel te spelen. Daarom hadden de Harlequins vandaag iets recht te zetten. Met een gezonde dosis spanning begonnen de Oldenzaalse rugbyers aan de wedstrijd. Gelijk vanaf de kick off zorgden de ‘Quins voor een solide platform, met goed fasespel en sterke loopaccties van de backs werd veel terreinwinst geboekt. Na een gemiste penalty kick lanceerden de Harlequins aanval na aanval op de verdediging van de Duuvels, die hier zichtbaar moeite mee hadden. Nieuwkomer Jort Pot was de speler die voor de Harlequins de eerste punten mocht verzilveren na een goed uitgespeelde lijn. De eerste punten stonden op het bord en de Oldenzalers gingen voor meer. Met prachtig combinaties tussen backs en forwards werd de verdediging van de Duuvels opengetrokken. Met fantastische off-loads en samenspel werd er veel ruimte gecreëerd. De Duuvels kwamen er in deze fase nauwelijks aan te pas en moesten ook meerdere try’s incasseren, ruststand 00 – 31.

De tweede helft begon goed voor de Harlequins, met een paar strakke passes en goede loopacties werd al binnen enkele minuten de try line bereikt. Even leken de Oldenzaalse rugbyers te verslappen en kwamen de Duuvels meer in balbezit. Met een mooie schijnbeweging na een snelle spelhervatting wisten de Duuvels toch tot een score te komen. Bij de Harlequins werden een aantal wissels ingebracht die vrijwel meteen een antwoord hadden op de try van de Duuvels. De talrijk meegereisde Oldenzaalse supporters werden in de tweede helft getrakteerd op een ware rugbyshow van de Harlequins. Off-loads, dummy’s en loopacties zorgden voor veel continuïteit in het spel van de Oldenzaalse rugbyers. Menig Duuvel had dan ook moeite om het hoge tempo bij te benen. De Harlequins bleken heer en meester in het open spel en wisten de score flink uit te breiden. Maar liefst 13 try’s werden gedrukt en 9 conversies raak geschoten, eindstand 05 – 83.

Met deze ruime overwinning kunnen de Harlequins volgende week thuis tegen the Rugby The Dukes 4 hun eerste kampioenschap behalen.

Foto credits: Herman Zandhuis