Nieuws

Harlequins sluiten competitie als ware kampioenen winnend af!???

In de laatste wedstrijd van het seizoen reisden de Oldenzaalse rugbyers af naar Deventer om te spelen tegen Pickwick Players Deventer 2. Vorig seizoen hadden de Harlequins een zware kluif aan de Pickwick Players, het werd toen een 05 – 05 gelijk spel. Opvallend feit was dat Pickwick Players sinds oktober 2016 thuis niet meer verloren hadden.

Vanaf de eerste minuut waren beide teams aan elkaar gewaagd. Het eerstekwartier gaven de teams elkaar geen ruimte. De Pickwick Players gingen de fysieke strijd aan, exact zoals de Harlequins hadden verwacht. Aangezien de Harlequins hierop voorbereid waren, werd het spel aangepast. Door een variatie aan kickjes en snelle passing werd de verdediging van de Pickwick Players keer op keer doorbroken. Cover tackles van een aantal fitte Pickwickers voorkwamen een score van de Harlequins. De Harlequins kregen in deze fase van de strijd meerdere penaltys tegen. Ondanks de penaltys bleven de Oldenzalers zeer gedisciplineerd spelen, waardoor de nul werd gehouden. Het waren dan ook de Harlequins die door hun tomeloze inzet twee minuten voor rust de score wisten te openen; ruststand 00 – 07.

Tijdens de rust kregen de Harlequins duidelijke instructies mee van hun coach, niet verslappen maar in de eerste minuten weer tot score komen. Dit was precies wat de Oldenzalers deden, na een kleine 10 minuten strijd, werd de tweede geconverteerde gedrukt, 00 – 14. In de minuten die volgden werden er een aantal grove overtredingen gemaakt door de Pickwick Players die gelijk werden afgestraft met een score vanuit een penalty kick, 00 – 17. De Harlequins waren niet meer te stoppen, de fysieke strijd die de Pickwick Players vanaf de eerste minuut aan gingen werd ze te veel. De Oldenzalers wonnen niet alleen de fysieke strijd, maar ook mentaal bleven ze steeds de juiste beslissingen nemen. Bij de Pickwick Players vielen meerdere spelers geblesseerd uit, waardoor de Harlequins hun stempel konden drukken op de wedstrijd door een 3e keer tot score te komen. Een fantastische prestatie aangezien de Pickwick Players al geruime tijd op eigen grond. De Harlequins hebben dit seizoen laten zien dat ze speltechnisch, fysiek en mentaal klaar zijn voor de 3e klasse, eindstand 00 – 24.

De Harlequins hebben uitzonderlijke prestatie geleverd. Voor het eerst in de clubhistorie wisten de Oldenzaalse rugbyers kampioen te worden. De Harlequins bleven het hele seizoen ongeslagen en wisten maar liefst 1028 punten te scoren. Een gemiddelde van 57!, ja 57 punten per wedstrijd.

Foto credits Herman Zandhuis