Nieuws

Gezocht trainer/coach Harlequins 1

Functieomschrijving:

Voor het seniorenteam van RCO Harlequins zijn wij opzoek naar een gedreven trainer/coach. De trainer/coach is hierin verantwoordelijk voor de te behalen doelstellingen. Daarbij is het van belang om de huidige kwaliteiten uit te breiden en het niveau naar een hoger plan te tillen. Dit middels het opstellen van jaarplanningen, het voeren van overleg met (jeugd)trainers waarbij het technisch beleidsplan wordt gebruikt als onderlegger.

Functie-eisen:
– Ervaring met het geven van rugbytraining en –coaching en daarbij corrigerend vermogen
– Kennis van het moderne rugbyspel en trainingsmethoden
– Beschikbaar op minimaal de woensdagavond en op wedstrijddagen

Vergoeding:
De trainer/coach krijgt de mogelijkheid om zich te ontwikkelen in zijn functie. Denk hierbij aan de mogelijkheid tot het volgen van trainerscursussen & -opleidingen. Daarnaast kunnen we in overleg kijken naar een reis/onkostenvergoeding.

Sportiviteit
De senioren kwamen in seizoen 19-20 uit in de 3de  klasse Noord-Oost, en zijn hierin 5de in de Plate fase geëindigd.  Momenteel is er één seniorenteam waarbij de doelstelling is om binnen afzienbare tijd een tweede team op de been te brengen.  De groep senioren bestaat uit een mix van ervaren spelers en minder ervaren spelers in leeftijden variërend van 18 tot 50 jaar. Daarbij heeft RCO Harlequins nadrukkelijk de visie om jeugdspelers middels een lopende leerlijn in te laten stromen in het eerste team. De trainingen vinden plaats op woensdag- en vrijdagavond van 19.30 tot 21.30 uur.

Over RCO Harlequins

RCO Harlequins is op de eerste zaterdag in juni 2005 opgericht. Na een lange periode van afwezigheid is er weer een actieve en bloeiende rugbyvereniging in Oldenzaal. In het seizoen 2018/2019 heeft het eerste team de eerste plaats in de 4e Klasse behaald en gepromoveerd naar de 3de klasse. De doelstelling van de vereniging is het handhaven van de 3de klasse en komende 3 seizoenen te werken naar de top 4.

Daarnaast zien we vooral mogelijkheden om het jeugdrugby in noordoost Twente nadrukkelijk op de kaart te zetten. Het uiteindelijke doel is om eigen jeugdteams in de verschillende leeftijdsklassen te krijgen.  Zo zijn we actief op verschillende scholen om de rugbysport te promoten en willen we ons verder in ‘the picture’ spelen via de lokale media en door deelname aan verschillende sportieve activiteiten in Oldenzaal en omgeving.

Interesse en/of meer informatie?
Neem contact op met Edwin den Drijver, bestuurslid Rugbyzaken

rugbyzaken@harlequins.nl