Cubs

Cubs (U14)

Cubs: leeftijdsgroep onder 14 jaar Misschien is dit wel de belangrijkste groep, al wordt dit vaak onderkend, in de totale jeugdopbouw van de vereniging. Immers, het serieuze rugby gaat nu beginnen op een rugbyveld met officiële afmetingen van 100 x 70 meter en 15 spelers in het veld per team net als in het senioren rugby. In feite wordt in dit team de basis gelegd voor het grotere werk want door de lichaamsbouw van de kinderen kan je nu al inschatten op welke positie hij/zij straks gaat spelen. Zware of kortgedrongen, lange en stevige kinderen zullen later hun plaats in de scrum gaan innemen, terwijl de lichtere, tengere en snelle spelers zullen uitgroeien tot driekwarten of backs met de daarbij behorende specifieke posities als scrumhalf, fly-half, centers, wings of full-back. Samen zullen zij een hecht team gaan vormen indien de trainingen specifiek gericht zullen worden op de desbetreffende posities welke in overeenstemming zijn met de kwaliteiten en lichaamsbouw van de speler.

De Cubs vormen samen met leden uit van ERC’69 uit Enschede het clusterteam Twente Tigers Cubs.

Trainingen:

Er wordt twee keer per week getraind, op sportpark de Thij, Bornsedijk 62 te Oldenzaal. De kleedkamer is een kwartier van te voren geopend.

Woensdagavond 18:15 – 19:30 uur.
Vrijdagavond 18:30– 20:00 uur.
Daarnaast zijn er cluster teamtrainingen.

Wedstrijden en stand:
standaard kick Off tijd is 11:00 u. de spelers worden 1 uur voor de wedstrijd op de locatie verwacht. Via de onderstaande links vind je de wedstrijdplanning en standen.
Cubs Bowl Poule A 1e fase 22-23 (Afgelopen)

Cubs Bowl Poule A – 2e fase 22-23