De club

Op de eerste zaterdag in juni 2005 is RCO Harlequins te Oldenzaal opgericht. Rugby Club Oldenzaal Harlequins is een bloeiende, sportieve en gezellige rugby vereniging.

Sportief
Het eerste senioren team speelt in de 3e Klasse Noord-Oost van de Nederlandse rugby competitie. De jeugd boven speelt in clusterteams samen met Twentse clubs. Door de nauwe samenwerking met de Twentse clubs wordt het jeugdrugby in Twente steeds groter. De Harlequins hebben als doel het jeugdrugby in Noordoost Twente nadrukkelijk op de kaart te zetten. Wat onder andere moet leiden tot het behalen van de doelstelling om tot eigen jeugdteams te komen.

Gezelligheid en vriendschap
RCO Harlequins heeft als slogan: Rugby met een glimlach! Naast het sportieve, vindt de club het sociale aspect ook erg belangrijk. Regelmatig worden daarom rugby gerelateerde en gezelligheidsactiviteiten door en voor de leden georganiseerd. De betrokkenheid bij de club van zowel de leden, als hun familie vinden we erg belangrijk en dat de leden dat zelf ook erg waarderen zien we terug in de betrokkenheid van zowel die leden als hun gezinnen, ouders, kinderen vrienden enzovoort.

Kernwaarden
Zowel op het veld als in de club is er plek voor iedereen. Er wordt erg veel waarde gehecht aan de kernwaarden van de rugby; teamwork, respect, discipline, passie, toewijding, sportiviteit worden bij de Harlequins ook erg hoog gehouden. RCO Harlequins heeft voor zichzelf de kernwaarden plezier en humor aan dit rijtje toegevoegd. Bij de rugby en ook binnen onze club wordt het erg gewaardeerd dat men open staat voor elkaars mening, dat we respectvol met elkaar omgaan en dat we een open, sportieve en gezellige vereniging zijn waar iedereen zich thuis kan voelen.

Huishoudelijk reglement

Download hier het Huishoudelijk-reglement-RCO-Harlequins